Logo cote d'azur autrement

Cap Ferrat

Balade au Cap Ferrat

Jardins au printemps

Vence

Je kunt goed zien dat Vence vroeger een drukbezochte stad voor kunstenaars was. Dit zie je door de vele galerijtjes die er te vinden zijn.
Kunstenaars als Henri Matisse en Marc Chagall waren er vaak te vinden.

Lees meer: Vence
Kiosque chez Bruno à Lorgues

Restaurant Bruno voor truffel liefhebbers

Voor truffel liefhebbers & voor wie geen schrik heeft van een eindje rijden is Lorgues (Var) the place to be!

Lorgues is een gemeente in het Franse departement Var, ongeveer een uur rijden van onze B&B's.

Kies uit 3 verschillende menus (en prijsklassen) en laat je bedienen.

Lees meer: Restaurant Bruno voor truffel liefhebbers

Antibes

De gezellige badstad Antibes is zeker een bezoekje waard! Zo beschikt deze stad over de grootste plezier jachthaven van Europa met maar liefst meer dan 2000 ligplaatsen. Aan de beroemde ‘quai des Milliardaires’ liggen de meest exclusieve privé jachten voor anker...

Het oude binnenstad is authentiek gebleven met zijn vele kleine straatjes en overdekte marktplaats. Je kan er dan ook heerlijk wandelen, flaneren en snuisteren in de verschillende leuke winkeltjes of een hapje eten op de schaduwrijke terrasjes van de typische restaurantjes. Voor de kunstliefhebber is een bezoek aan het prachtige Picasso museum een must, zeker ook omwille van de locatie in het Grimaldi chateau aan de goed bewaarde stadswallen.

Picasso heeft in jaren 40 in dit kasteel gewoond en in het museum vind je zijn werken terug geïnspireerd op het leven, het landschap, het water en het licht van de Côte d’Azur.

Wandeling rond de Cap d’Antibes

Het schiereiland, de Cap d’Antibes, staat vooral bekend om zijn luxueuze’s hotels en prestigieuze villa’s gelegen lans de prachtige azuurblauwe Middellandse Zee. Voor de wandelliefhebbers is er echter een ongerept wandelpad, ‘le sentier du littoral’, één van de mooiste wandelpaden aan de Côte d’Azur, dat zich langs de kust van het schiereiland slingert, langs hoge kliffen en diepe inhammen met op de achtergrond de majestueuze Aleppo pijnbomen en andere typische mediterraanse vegetatie.

Het wandelpad is steeds verrassend met klimmen en dalen langs trappen en biedt een prachtig uitzicht over de ‘Baie de la Garoupe’ en de Alpen in de verte...

De wandeling is voor iedereen toegankelijk en duurt ongeveer 2 uur. Men start het best vanaf het verharde wandelpad naast ‘la plage de la Garoupe’ waar je ook een parking vindt.

Het dorpje GOURDON

GOURDON is een klein Middeleeuws dorpje gelegen in het departement ‘Les Alpes-Maritimes op zo’n 25 km ten noorden van Cannes.

Door de locatie van het dorpje, geïsoleerd en op een uitstekende rots op 760 meter hoogte, wordt het ook het ‘adelaarsnest’ genoemd. Het mag zich ook één van de mooiste dorpjes van Frankrijk noemen aangezien het opgenomen is op de lijst van de onafhankelijke vereniging van ‘Les Plus Beaux Villages de France’. Door deze hoge ligging heb je vanuit Gourdon misschien wel het meest spectaculaire uitzicht over de vallei van de Loup en over de hele kuststreek van de Franse Riviera.

De Middeleeuwse sfeer van het dorpje is goed behouden gebleven waardoor het tijdens een wandeling lijkt alsof je terugkeert in de tijd. Gourdon herbergt verscheidene winkeltjes waar ambachtslieden en kunstenaars hun waar aanbieden. Een andere bezienswaardigheid is het feodale kasteel dat bestaat uit 2 musea en een prachtige tuin die ontworpen werd door een bekende tuinarchitect uit de 17de eeuw die ook in dienst was van Lodewijk XIV.

Voor wie van wandelen houdt, is de « Chemin du Paradis » een aanrader: vanuit het dorpje ‘Pont-du-Loup’ stap je helemaal naar boven naar Gourdon. Een pittige wandeling met prachtige panorama’s die je vergezellen.

Valbonne

Valbonne is een prachtig middeleeuws dorpje, gelegen in de heuvels tussenin Grasse en Cannes. De naam komt oorspronkelijk van het Latijn ‘Vallis bona’ wat ‘het goede dal’ betekent.

Het dorpje kent een verschillend grondplan dan de meeste andere middeleeuwse dorpjes. Dit vernieuwende design, het rasterplan met allemaal evenwijdige straten, werd ontworpen door de monniken van ‘Les Iles de Lérins’ (de eilanden die voor Cannes liggen) en werd strak nagevolgd.

Het centrum van het dorp is autovrij dus je kan er naar hartelust flaneren in de kleine straatjes of een kijkje nemen in één van de vele leuke winkeltjes.

Alle straatjes van het dorp leiden naar een gezellige en levendige centrale plaats,‘La Place des Arcades’, waar het heerlijk vertoeven is voor een hapje of een drankje. Dit plein uit de 16 de eeuw lijkt wel het decor van een Franse filmset en je waant je meteen in de Provence met de mooie gekleurde gevels, de vele ‘arcades’ of bogen rondom het plein, de verschillende aangename terrasjes die zich op het plein bevinden, het geroezemoes van genietende mensen en spelende kinderen…

Op vrijdag wordt er een Provençaalse markt gehouden in het hele dorp met een ruim aanbod aan typische streekproducten. Elke eerste zondag van de maand is er een antiekmarkt.

In het dorp is er ook een ruim aanbod aan restaurantjes en niet te vergeten, er is voldoende parkeergelegenheid met drie grote (gratis) parkings die zich net buiten het centrum van het dorp bevinden.

Kontakteer onze B&B in een Klik

AVG: dit verzoek wordt verzonden naar alle eigenaren van de chambres d'Hôtes die lid zijn van deze vereniging. Zij zetten zich in voor uw privacybeleid. Alleen chambres d'Hôtes met beschikbaarheid voor de door u gevraagde datum zullen u antwoorden en u hun beste prijzen aanbieden.

Has no content to show!

Côte d'azur autrement

Chambres d'hôtes sur la Côte d'Azur

Côte d'azur - French Riviera

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Top