Logo cote d'azur autrement

Vieux Nice

Als je Nice noemt, dan noemen wij direct: het oude deel van Nice moet je gezien en meegemaakt hebben. Vooral dat laatste, meegemaakt hebben. Vieux Nice is een stadje op zich…. De sfeer, de bewoners, de bezoekers….

De historie van Vieux Nice:

Het oude deel van Nice is tot 1860 onderdeel geweest van het Italiaanse hertogdom Savoie en het koninkrijk Sardinië. Door Napoleon is dit terug veroverd en sindsdien weer onderdeel van Frankrijk. De Italiaanse invloeden zijn goed te merken in dit deel van de stad.

We hoeven maar naar de straatnaam borden te kijken om te weten dat we in het oude deel van Nice ons bevinden. De straatnamen staan hier in 2 talen aangegeven: in het Frans en in de oude taal van Nice, het Nissart. Deze taal is een mengeling van het Frans en het Italiaans. Erg leuk om te zien en tevens erg gemakkelijk, zo weet je in welk deel van Nice je bent.

Vieux Nice: Dit deel van Nice is het kleurrijkste deel van de stad, bruisend, versierd met bloemen en waslijnen en boordevol café’s, verscholen pleintjes en bedrijvige markten. In de doolhof van straten vindt u de gebruikelijke bars, restaurants en souvenirwinkels, maar ook zijstraatjes die naar stille, onontdekte hoekjes leiden. Aan de kleine straatjes liggen de boetieks van modeontwerpers, sfeervolle galeries en intieme restaurantjes gemoedelijk naast eenvoudige arbeiderscafés en doorsnee winkels die voorzien in de dagelijkse behoeften van de plaatselijke bevolking.

In het hart van vieux Nice, ligt de COURS SALEYA, waar openluchtrestaurants, bars en de groente-, fruit- en bloemenmarkt dag en nacht gezelligheid brengen. In de kleurrijke kraampjes liggen bloemen, olijven, honing, tomaten, aubergines, citrusvruchten en provençaalse kruiden van lokale producenten. De smaken, geuren en kleuren van de Provence en Italië zijn een waar feest voor de zintuigen. Op maandag is op dit plein de antiek (lees brocante) markt.

Vooral ook de vele kerken en kapellen in dit deel van Nice mogen de aandacht hebben. Vergeet zeker niet ook steeds omhoog te kijken, naar de vele etages van de oude panden en bedenk steeds, daar wonen allemaal mensen.

Kontakteer onze B&B in een Klik

AVG: dit verzoek wordt verzonden naar alle eigenaren van de chambres d'Hôtes die lid zijn van deze vereniging. Zij zetten zich in voor uw privacybeleid. Alleen chambres d'Hôtes met beschikbaarheid voor de door u gevraagde datum zullen u antwoorden en u hun beste prijzen aanbieden.

Happy New Year 2020 on the French Riviera ! Best wishes for your stay in our guesthouses https://t.co/D7Gn051x4z
Did you visit our instagram account ? https://t.co/yLKHFDDeyY Best pictures of breakfast competition 😀 https://t.co/R3lUdwLD6e
RT @CannesIsYours: 🎅 Le père Noël a choisi, il gare son traineau à #Cannes ! Et vous ? 😉 👉 https://t.co/1aAdwD5GsD https://t.co/oGDdX5iPRr
Our guesthouses are located in main recommended places of the French Riviera https://t.co/D7Gn051x4z
On 21 and 22 September 2019, seize the opportunity to discover remarkable places of the French Riviera, near Côte d… https://t.co/NlO13RaYnI

Côte d'azur autrement

Chambres d'hôtes sur la Côte d'Azur

Côte d'azur - French Riviera

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Top